Att tänka på inför årsskiftet

6 december 2022 - 2 min lästid

Nu när jul och nyår står för dörren finns det några saker som är viktiga att tänka på som kund hos Nordkap. Vi har sammanställt en checklista till våra användare så att ni kan förbereda er inför julledigheten!

  • Se till att stämma av era positioner
Har ni koll på när betalningar och slutförfall kommer ske? En funktion som många användare haft nytta av i vårt system är just Påminnelser, där du kan få påminnelser direkt i systemet och på mail. I Förfallorapporten får du en översyn av alla utbetalningar som sker i samband med årsskiftet, såsom räntebetalningar, amorteringar, och slutförfall. 

  • Ser era bokföringsexporter korrekta ut? 

Säkerställ gärna att alla positioner kommer med i bokföringsfilen och att era konteringregler är rätt uppsatta. Detta blir särskilt viktigt om ni har händelser som är unika för årsskiftet.

 

  • Har de personer som ska jobba över jul och nyår tillgång till systemet?

Ta gärna kontakt med oss om ni behöver nya användare eller vill lägga om några behörigheter. Det finns två nivåer på användare i Nordkap, admin och read only. Det finns också tre olika bokföringsnivåer; accounting admin, accounting assign templates, och accounting generate file. 

 

  • Årsrapportering

Känner ni er osäkra på hur ni ska jobba med rapporter inför årsskiftet? Vi rekommenderar dig att titta på vårt inspelade webinar från förra året där vi går igenom årsrapportering i systemet. Klicka här för att se inspelningen. 

 

  • Röda dagar

Röda dagar påverkar vilka datum marknadsinformation kan hämtas, tänk på detta vid till exempel swap-värderingar och räntebindningar. Kom ihåg att du behöver vara inloggad för att komma åt guiden vi länkat. Klicka här för att komma till guiden.  

 

  • Support under jul- och nyårshelgen

Ni är som alltid välkomna att kontakta vår support. Vi har lite lägre bemanning under högtiderna och därför längre svarstider med begränsad tillgång till telefonsupport. Öppettider är 9-16 alla helgfria dagar.

 

Trevlig julledighet önskar Nordkap-teamet!